Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Nesebična pomoć nagrađena

Autistični dostavljač cijeli je život pomagao sugrađanima pa mu se zajednica zahvalila prekrasnom gestom

Foto YouTube Screenshot
Foto YouTube Screenshot
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 18:58 2018-10-03T18:58:28+02:00

Koliko ste puta čuli da je netko toliko dobar da bi mu spomenik trebalo dignuti? Upravo su to učinili stanovnici jednog američkog gradića, u čast sugrađana koji im svojim nesebičnim pomaganjem i širokim osmijehom godinama uljepšava živote.

Sudeći po načinu na koji se zajednica ponijela prema Toddu Kirnanu, netko bi mogao pomisliti da se radi o omiljenom političaru ili zvijezdi, prenosi CBS News.

No riječ je neformalnom autističnom dostavljaču koji već 20 godina u gradiću u Oregonu brine da pošiljke sugrađana stignu na pravo mjesto, a osim traženih sitnica Kirnan svojim "mušterijama" svakodnevno dostavlja i porciju čiste dobrote i veselja.

Naime, Kirnan već 20 godina posve besplatno radi kao dostavljaš osobama i tvrtkama koje posluju u Greshamu, u američkoj državi Oregon. Ako netko treba dostavu kave, hrane ili pošte, Todd Kirnan uskače u priču i brine da njegovi sugrađani imaju sve što im treba. Premda za svoje usluge dobije napojnicu, ono što pokreće ovog dobrog duha Greshama da 12 sati dnevno obavlja svoje zadatke je čista želja da uljepša dane svojih poslovnih partnera.

- Volim pomagati ljudima, znate, činiti ih sretnima, činiti ih nasmijanima, rekao je za CBS News.

U gradu učini sve što ga zamole, a radi i stvari koje ga nitko ne pita. Primjerice, ako tijekom dostave kave u lokalnom frizerskom salonu primijeti punu kantu za smeće, simpatični je dostavljač naprosto bez pitanja i komentara isprazni i krene dalje.

Foto YouTube screenshot

Kirnanov osmijeh i draga osobnost, kao i pouzdanost u poslu kojeg uvijek savjesno obavlja, postale su neizostavan dio svakodnevice Greshama bez koje je život u ovom američkom gradiću teško zamisliv.

- Ono je tako velik dio ove zajednice, rekla je jednostavno jedna od Kirnanovih stalnih mušterija.

Kako bi se odužili za dobrotu i sreću koju im svakodnevno pruža, sugrađani su u čast njihova dobro gradskog duha organizirali paradu u kojem su svog omiljenog dostaljača provozali u unajmljenom Batmobilu, dostojnom junaka kakav Kirnan jest, a potom u gradskom središtu otkrili kip s njegovim likom kojeg su, u vrijednosti od 54 tisuće dolara, napravili građani svojim donacijama.

Nije slavni vojskovođa, književnik ili političar, no svakako je zvijezda kraja koja zaslužuje trajan spomen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.