Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
11. studenoga 2019.
Modna fotografija

foto Sjajan je osjećaj hodati gradom i vidjeti svoj rad na svakom kiosku

Filip Koludrović
Filip Koludrović
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2018. u 10:00 2018-02-25T10:00:00+01:00

Imam veliku sreću da zadnjih godina mogu birati ljude s kojima ću raditi i to zapravo stvara najbolje proizvode. Jako sam ponosan na prošli editorial za Elle koji sam snimao u Amsterdamu, govori fotograf koji će 10. ožujka biti jedan od panelista finala izbora za najbolju modnu blogericu u organizaciji Tower Centra Rijeka i priloga Life

Na finalnom događaju izbora za najbolju blogericu u organizaciji Tower centra Rijeka i priloga Life kao jedan od panelista sudjelovat će mlad i uspješan riječki fotograf Filip Koludrović koji je fotoaparat prvi put uzeo u ruke kada mu je bilo samo šest godina.

– Fotografija je cijelo vrijeme bila dio mog života. Prije 5 godina kupio sam prvi digitalni fotoaparat i započeo s fotografiranjem portreta koji su polako prerasli u modnu fotografiju. Od tada se aktivno bavim fotografijom. Prva velika modna suradnja bio je angažman na Fashion Weeku Zagreb, imao sam samo 17 godina. Vrlo brzo nakon toga hrvatski dizajner Toni Rico angažirao me za svoju kampanju. Zatim su krenule druge kampanje, hrvatski i na kraju internacionalni časopisi, priča Koludrović i otkriva na što je posebno ponosan.

Foto Filip Koludrović

– Imam veliku sreću da zadnjih godina mogu birati ljude s kojima ću raditi i to zapravo stvara najbolje proizvode. Jako sam ponosan na prošli editorial za Elle koji sam snimao u Amsterdamu, a gdje je na setu bilo više od 20 ljudi, zatim editorial s Amrom Čerkežović za L'officiel Vietnam, naslovne strane 4 Cool UK Magazina, Mens Health editoriali, prekrasna suradnja s modnom agencijom Elite u Milanu, Amsterdamu, Londonu i Parizu..., nabraja angažmane Koludrović koji je i autor naslovnice najnovijeg broja hrvatskog izdanja časopisa Elle.

filikoludrovic1

– Sjajan je osjećaj hodati gradom i vidjeti svoju fotografiju na svakom kiosku. To je za mene nešto posve novo jer su sve naslovnice koje sam radio do sada bile objavljene negdje vani, tako da nisam imao priliku vidjeti ih kao konačan proizvod u prodaji. Točno prije godinu dana snimio sam svoj prvi editorial za Elle Croatia i točno godinu dana nakon toga, evo upravo moja fotografija krasi naslovnicu zbog čega mi je jako drago, ponosan je Koludrović kojeg smo pitali da nam kaže nešto više o samom snimanju.

Foto Filip Koludrović

– Helena Šopar ima energiju koju nisam dobio niti s jednim modelom s kojim sam snimao do sada, način na koji se kreće i pozira i njezina moć transformacije su nešto neopisivo. Snimanje je prošlo brzo jer je cijeli tim bio vrhunski, Ana Nikačević koja je radila pomaknuti styling, fantastična Simona Antonović koja me uvijek oduševi, i Ante Pažanin koji je odradio svu transformaciju vezanu uz kosu, ispričao nam je Koludrović i najavio svoje sljedeće angažmane.

Foto Filip Koludrović

– Sljedeći projekt kojim sam jako zadovoljan radio sam u Bakru i Bakarcu, a krasit će naslovnu stranicu azerbajdžanskog L'officiela. Na tim projektima surađivao sam s Davorom Permanom, koji mi je velika podrška u Rijeci, i Petrom Trbovićem, inače Severininim stilistom. Moja Krasica bila je lokacija za editorijal za slovenski Elle, a ubrzo izlazi i nova Grazia za koju sam također snimao. Čeka me puno putovanja, puno lijepih suradnja i veselim se ostatku 2018. godine.

Foto Filip Koludrović

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.