Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
6. prosinca 2019.
Napredna djeca

Kako prepoznati male genijalce? Ovih 6 znakova govori da vaše dijete ima natprosječnu inteligenciju

Pixabay.com
Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2019. u 20:42 2019-04-14T20:42:24+02:00

Da li je vaše dijete počelo čitati već u dobi od četiri godine? Djeca koju zanimaju knjige već u ranoj dobi, u pravilu imaju viši koeficijent inteligencije (IQ). Većina djece počinje čitati oko šeste godine života

Mnogi (pre)ponosni roditelji smatraju da je njihovo dijete jako napredno ili da barem napreduje brže, da je pametnije i nadarenije od ostale djece. Mensa otkriva koji su to znakovi koji ukazuju na natprosječnu inteligenciju.

1. Dijete jako rano zna čitati

Da li je vaše dijete počelo čitati već u dobi od četiri godine? Djeca koju zanimaju knjige već u ranoj dobi, u pravilu imaju viši koeficijent inteligencije (IQ). Većina djece počinje čitati oko šeste godine života.

2. Muzikalno je

Svejedno da li se radi o gitari, violini, flauti, bubnjevima ili jednostavno sklonosti pjevanju – dijete koje pokazuje sklonost prema glazbi i sviranju obično je vrlo inteligentno.

3. Ima dobro pamćenje

Vaše dijete sve zapamti i priča vam o stvarima koje su se dogodile prije nekoliko tjedana ili mjeseci? To je dobro! Znači da ima dobro pamćenje i visoki IQ.

4. Znatiželjno je

Prema časopisu »Harvard Business Review« znatiželja je važna kao i inteligencija. Djeca koja puno pitaju žele puno više naučiti i često imaju viši IQ od druge djece.

5. Ima smisla za humor

Vaše dijete stalno smišlja neke šale? Ako vam ponekad ide na živce -smirite se i pustite ga da se zabavlja. Mensa tvrdi da je dobra porcija humora znak za visoki IQ.

6. Rado razgovara – pa i s odraslima

Dijete vam se »ne gasi« te rado priča čak i s odraslim osobama? To je dobro. To je također jedan od znakova visoke inteligencije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.