Foto: iStock
Hrskava i sočna piletina iz pećnice obogaćena parmezanom i mozzarellom koja se topi u ustima... savršen recept za kišni dan!
Tmurni, kišni dan najbolje je provesti uz finu hranu u toplini doma. Zbog toga vam danas donosimo recept kojeg svi obožavaju: hrskava i sočna piletina iz pećnice s rastopljenom mozzarellom za koju će vam trebati samo 30 minuta pripreme. Ovo se jelo odlično slaže s rižom, palentom ili tjesteninom. Pripremite savršeni
Sastojci:
4 komada pilećih prsa bez kosti
2 jaja
1 šalica krušnih mrvica
½ + ¼ šalice naribanog parmezana (odvojene)
2 žlice brašna (po potrebi dodajte više)
1 šalica ulja
½ šalice passate
paketić svježe mozzarelle, ocijeđene i narezane na kriške
sitno nasjeckan svježi peršin
sol i papar
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 230º C.
2. Piletinu razrežite na filete, stavite između dvije plastične vrećice i potucite te začinite solju i paprom.
3. Pripremite smjesu za paniranje: u dubokom tanjuru razmutite jaja, u drugi tanjur stavite brašno, a u treći dodajte krušne mrvice i malo parmezana. Svaki tanjur malo posolite. Svaki komad uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i naposljetku u krušne mrvice.
4. Zagrijte ulje na tavi i pržite meso do zlatne boje, otprilike dvije minute sa svake strane.
5. Piletinu prebacite u pladanj za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Na svaki komad stavite krišku mozzarelle i obilno pospite parmezanom. Pecite do smeđe boje, otprilike 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinom.