Foto Tamara Ivančić
Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice
Blogerica Tamara Ivančić koja stoji iza bloga Ave Dulcis jako voli meksičku kuhinju. “Volim to šarenilo boja i različitost namirnica. Često doma pripremam neke moje izvedenice poznatih meksičkih jela a ovo je jedno od njih”, otkrila je Ivančić.
Priprema: Tikvice operite i razrežite po duljini, a zatim izdubite sredinu koju možete sačuvati za juhu ili nasjeckati u nadjev. Kratko ih blanširajte u posoljenoj vodi pa ocijedite. Dok se tikvice hlade, napravite nadjev.
Glavicu luka nasjeckajte i popržite na zagrijanom ulju, dodajte pileći file nasjeckan na kockice pa sve kratko popržite. Dodajte nasjeckanu papriku, kukuruz i grah i sve zalijte pasatom. Začinite po ukusu, sol, papar i čili i protisnuti češnjak.
Pirjajte dok se umak ne zgusne pa nadjevom napunite barkice od tikvica. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite barkice 30 minuta. Dok se barkice, peku pripremite hrskavi posip, naribajte sir i usitnite tortilla čips. Barkice pospite hrskavim posipom pa zapecite dok se sir ne otopi, pećnicu pojačajte na 200 stupnjeva.
Poslužite uz kuhanu rižu i veliku zdjelu salate.
P.S. Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice.