Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 23° 23° 1
17. lipnja 2019.
Recept

Probajte slasne burito barkice od tikvica prema receptu poznate blogerice

Foto Tamara Ivančić
Foto Tamara Ivančić
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2019. u 8:29 2019-04-22T08:29:23+02:00

Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice

Blogerica Tamara Ivančić koja stoji iza bloga Ave Dulcis jako voli meksičku kuhinju. "Volim to šarenilo boja i različitost namirnica. Često doma pripremam neke moje izvedenice poznatih meksičkih jela a ovo je jedno od njih", otkrila je Ivančić.

Sastojci:
2 veće ili 4 manje tikvice
300 g pilećeg filea
200 g kukuruza
200 g crvenog graha
1 veća glavica luka
50 ml pasate
1 veća crvena paprika
3 žlice maslinovog ulja
200 g sira tipa gaude
50 g tortilla čipsa
3 režnja češnjaka

Priprema: Tikvice operite i razrežite po duljini, a zatim izdubite sredinu koju možete sačuvati za juhu ili nasjeckati u nadjev. Kratko ih blanširajte u posoljenoj vodi pa ocijedite. Dok se tikvice hlade, napravite nadjev.

Glavicu luka nasjeckajte i popržite na zagrijanom ulju, dodajte pileći file nasjeckan na kockice pa sve kratko popržite. Dodajte nasjeckanu papriku, kukuruz i grah i sve zalijte pasatom. Začinite po ukusu, sol, papar i čili i protisnuti češnjak.

Pirjajte dok se umak ne zgusne pa nadjevom napunite barkice od tikvica. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite barkice 30 minuta. Dok se barkice, peku pripremite hrskavi posip, naribajte sir i usitnite tortilla čips. Barkice pospite hrskavim posipom pa zapecite dok se sir ne otopi, pećnicu pojačajte na 200 stupnjeva.

Poslužite uz kuhanu rižu i veliku zdjelu salate.

P.S. Ako želite, rižu možete skuhati i umiješati u nadjev pa puniti barkice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka