Sočan odrezak

Pobijedite ponedjeljak fantastičnim obrokom: Sočan odrezak na salatu

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Naporan dan je najbolje "liječiti" odličnim obrokom za kojeg vam neće trebati previše vremena.



Mnogima ponedjeljak teško pada, a razloga je mnoštvo. Bilo da ste prvi dan na poslu nakon vikenda, bilo da je riječ o gužvama na cesti jer danas “svi negdje idu” ili jer ponedjeljak jednostavno malo tko voli. 


Postoji puno načina kako zavoljeti ponedjeljak, a naporan dan je najbolje “liječiti” odličnim obrokom za kojeg vam neće trebati previše vremena. Kidspot donosi upravo jedan takav – sočan, ukusan i jednostavan odrezak na salatu kojim ćete pobijediti čak i ponedjeljak.


Sastojci


  • 600 g goveđeg odreska


  • 1 žlica Cajun mješavine začina (možete koristiti bilo koju verziju začina po želji)


  • 2 čajne žlice limunovog soka


  • 1 čajna žlica maslinovog ulja


  • zelena salata


  • 2 velike rajčice


  • nekoliko listića mente


  • 1 češanj češnjaka


  • 250 ml balzamičnog octa (Aceto balsamico)


  • 1 čajna žlica šećera


Priprema


Začinite odrezak sa mješavinom začina, limunskim sokom i dvije čajne žličice maslinovog ulja, te pustite da se marinira pet do deset minuta. Zajedno pomiješajte zelenu salatu, rajčice, listiće mente i podijelite na tanjure. Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu koja se što manje lijepi i dodajte odreske. Pecite ih ovisno o tome kakve najviše volite: 2-3 minute sa svake strane za slabo pečen odrezak, 3-4 minute sa svake strane za srednje pečen, te 5-7 minuta za jako pečen. Uklonite odrezak sa tave i neka pet minuta “odmara” sa strane. 




Za to vrijeme dodajte preostalo maslinovo ulje u manju padelicu i dodajte češnjak. Na slaboj vatri kuhajte minutu do dvije. Uklonite s vatre i dodajte balzamični ocat i šećer. Vratite na vatru i kuhajte još minutu. Odrezak razrežite i posložite na salatu, te polijte tim toplim dressingom. 


Ponedjeljak je već postao bolji, zar ne?