Foto pixabay
Ovaj neobičan gulaš poslužiti s tjesteninom, kuhanim krumpirom ili njokima
Kesteni se koriste i u slanim jelima. Evo prijedloga za ručak koji spaja kestene i meso.
Priprema: Kesten skuhati i oguliti, meso narezati na kocke. Na maslinovom ulju pirjati govedinu dok ne pusti vodu i ne napravi se korica sa svih strana. Dodati sitno nasjeckan luk. Kad za 10-ak minuta luk omekša, dodati sol i papar, usitnjen češnjak i crno vino. Dinstati 10-ak minuta, dok tekućina ne ispari.
Ponovo dodati malo vode i usitnjeni peršin i naribanu mrkvu. Pola sata kuhati uz dodavanje vode po potrebi, pa dodati umak od rajčice i lovor.
Doliti vode da meso »pliva« i nakon pola sata ubaciti kuhani kesten te na laganoj vatri sve skupa kuhati još pola sata (ovisi o govedini), dok potpuno ne omekša.
Dodati žlicu mljevene crvene paprike i žlicu brašna, sve promiješti i opet podliti vodom i s malo crnog vina kako bi umak postao gust. Poslužiti s tjesteninom, kuhanim krumpirom ili njokima.