Savršen obrok

Isprobajte neodoljive pappardelle u kremastom umaku od gljiva, limuna i češnjaka

P. N.

Foto: @dennistheprescott Instagram

Foto: @dennistheprescott Instagram

Tjestenina u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj



Hladni dani kao stvoreni su za uživanje u toplim i zasitnim obrocima. Ove neodoljive pappardelle u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj. Gljive i listovi špinata u bijelom umaku savršeno će odgovarati uz skuhanu tjesteninu, a limunova korica i češnjak u ovoj će kombinaciji razbuditi sva vaša osjetila.


Sastojci:


6 žlica maslaca




2 žlice maslinovog ulja


1 bijeli luk, sitno nasjeckan


4 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih


¼ šalice suhog bijelog vina


450 g gljiva (po izboru)


naribana korica limuna


1 i ½ šalica vrhnja (za kuhanje ili za šlag)


1/2 šalice naribanog parmezana


2 šalice špinata


¼ šalice svježeg peršina, sitno nasjeckanog


450 g pappardella


sol, papar


Priprema:


1. Vodu koju ste posolili zakuhajte do vrenja.


2. Zagrijte tavu, a zatim na srednje jakoj vatri otopite 3 žlice maslaca skupa s jednom žlicom maslinovog ulja. Dodajte luk, posolite i dinstajte često miješajući 4-5 minuta.


3. Dodajte češnjak, kratko popržite, a zatim ulijte vino. Kuhajte dok se vino ne reducira, otprilike dvije minute.


4. Dodajte ostatak maslaca i maslinovog ulja, a zatim i gljive. Kuhajte često miješajući dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati lagano smeđu boju, otprilike 5 minuta. Umiješajte vrhnje, naribanu koricu limuna i parmezan, a zatim smanjite vatru. Začinite solju i paprom i kuhajte umak 5-6 minuta dok se malo ne zgusne.


5. Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite.


6. Umiješajte listove opranog špinata u umak i kuhajte 30 sekundi, a zatim dodajte nasjeckani peršin. Umiješajte tjesteninu, dobro promiješajte i dodajte malo limunovog soka i papra. Dobar tek!


Izvor/foto: dennistheprescott. com