Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 6
Sutra: 16° 16° 6
19. listopada 2019.
Proljetni desert

Fina rolada s jagodama i kremastim sirom gotova je za samo pola sata

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 25. travanj 2019. u 9:31 2019-04-25T09:31:11+02:00

Iskorisite sezonu jagoda i pripremite sočnu cheesecake roladu s vašim omiljenim voćem

Stigla nam je sezona jagoda, a ako ste u potrazi za savršenim proljetnim desertom s vašim omiljenim voćem, tada je vrijeme da isprobate sočnu cheesecake roladu s jagodama. Možda vam zvuči komplicirano na prvi pogled, ali izrada je zapravo zaista jednostavna, a za samo pola sata možete pripremiti ukusnu poslasticu s jagodama za koju će se tražiti tanjur više.

Sastojci:

6 jaja

3 šalice šećera (600 g)

2 žlice ulja

2 žličice praška za pecivo

½ žličice soli

2 žličice ekstrakta vanilije + 1 žlica za nadjev

1 ½ šalice brašna (185 g)

¼ šalice šećera u prahu (40 g)

225 g kremastog sira, sobne temperature

300 g jagoda, nasjeckanih

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180º C.

2. U zdjeli izmiksajte jaja (otprilike 2 minute)

3. Dodajte 2 ½ šalice šećera (300 g) i pjenasto izmiksajte.

4. Dodajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju.

5. Dodajte brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.

6. Smjesu ravnomjerno rasporedite na pladanj za pečenje obložen masnim papirom.

7. Pecite 10- 15 minuta.

8. Na radnu površinu postavite čistu kuhinjsku krpu i pospite šećerom u prahu.

9. Čim tijesto izvadite iz pećnice, preokrenite ga i prebacite na kuhinjsku krpu. Skinite papir za pečenje, tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi, a zatim prebacite u hladnjak na 30 min.

10. U posebnoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, ostatak šećera i vaniliju.

11. Odmotajte rashlađeno tijesto, premažite smjesom s kremastim sirom, posložite narezane jagode i ponovno zarolajte.

12. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!

jagode, rolada s jagodama

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.