Isprobajte sami

Brzo, jednostavno i jako ukusno: Tempelopita s food bloga Pregacha

Ivana Kocijan

Foto: Irena Gavran

Foto: Irena Gavran



Irena Gavran strastvena je food blogerica iz Osijeka koja na svom blogu Pregacha predstavlja kreativne recepte za brza i jednostavna jela, a kuhanjem je, kaže, vratila onaj dio zaigranosti koji nam život s godinama odnese. Danas nam donosi recept za brzu i finu tempelopitu.


 


Sastojci: 200 g feta sira, 200 g grčkog jogurta, 200 g tvrdog ili polutvrdog sira, 2 jaja, 170 g otopljenog maslaca, 125 ml mlijeka, 140 g brašna, 1/2 praška za pecivo, prstohvat papra




Priprema: U posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i papar. Maslac otopite, pa dodajte mlijeku i jogurtu kako bi se rashladio pa umiješajte i razmućena jaja. Tekuću smjesu lagano ulijte u brašno i miješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Lagano umiješajte naribani sir (ja sam koristila gaudu), a zatim prstima nakidajte fetu. Feta ne bi trebala biti presitna, puno je finije kad su malo krupniji komadi. Pleh 20×30 cm namastite pa ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-ak minuta, odnosno dok se ne zapeče do smećkaste boje.