Malo drugačija verzija

Brzi ručak za vegetarijance: Isprobajte ove ukusne lazanje s tikvicama

P. N.

Foto Needpix

Foto Needpix



Lazanje je jedno od onih ukusnih jela koje vegetarijanci ne mogu jesti zbog mesa kao jednog od glavnih sastojaka. Srećom, danas postoje mnoge verzije ovog popularnog talijanskog jela, a jedna od njih je i vege verzija s tikvicama umjesto mesom koju donosi A Simple Palate. 


Sastojci (za 4 osobe):


  • 2 tikvice srednje veličine


  • 40g parmezana


  • 1 i pol šalica isjeckane mozzarelle


  • 1 i pol šalica umaka od rajčice


Ricotta punjenje


  • 1 i pol češnjeva


  • 100 grama ricotta sira


  • 20 grama parmezana


  • 1 jaje


  • prstohvat soli


  • prstohvat papra


  • prstohvat svježeg, sjeckanog bosiljka


Priprema:


  1. Razrežite tikvice na tanke kriške


  2. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Posložite kriške tikvice na papirnate ručnike s malo soli preko tikvica. Onda ostavite 10 minuta da se tikvice puste vodu. Potom papirnatim ručnicima pritisnite i osušite tikvice. 


  3. Pomiješajte sve sastojke koje idu u ricotta punjenje u jednoj zdjeli. 


  4. U posudu za pečenje prvo stavite tanak sloj umaka od rajčice, zatim šnite tikvica, ricotta punjenje i na kraju mozzarellu. Istim redoslijedom ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, na zadnjem sloju mora biti umak, potom mozzarella sir i parmezan. 


  5. Pecite lazanje 40 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što izvadite iz pećnice, posujte bosiljak.