Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Bogatog okusa

BRZI OBROK: Pripremite njoke u finom, kremastom umaku od šampinjona i plavog sira

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2019. u 11:44 2019-01-28T11:44:09+01:00

Kombinacija gljiva, plavog sira i vrhnja učinit će ovaj obrok savršenim izborom za hladne dane, a gotov je za samo 30 minuta

Priuštite si obrok baš kao iz restorana: njoki u kremastom umaku od plavog sira i gljiva bit će savršen izbor za ručak ili večeru, a dobra vijest je da su gotovi su za svega 30 minuta! Odlično će odgovarati u hladnim danima, a kombinacija plavog sira, vrhnja i gljiva dodat će bogatstvo okusa ovom finom jelu.

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

280 g šampinjona

sol i svježe mljeveni papar

½ šalice crvenog luka, narezanog na kolutiće

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog

2 žlice nasjeckanog svježeg timijana (ili jedna žlica suhog)

¼ šalice suhog bijelog vina, povrtnog temeljca ili vode

½ šalice slatkog vrhnja

paket kupovnih njoka

85 g plavog sira, rastrganog na komadiće

2 žlice naribanog parmezana

¼ šalice svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

1. Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri i dodajte gljive.

2. Kuhajte dok gljive ne počnu otpuštati tekućinu, a zatim dodajte pola žličice soli i papara po ukusu te promiješajte. Kuhajte dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati boju, otprilike 5 minuta.

3. Ubacite luk, češnjak i timijan, a nakon jedne minute dodajte njoke i kuhajte jednu minutu miješajući.

4. Dodajte vino, temeljac ili vodu i kuhajte 15 sekundi. Umiješajte vrhnje i zakuhajte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 5 minuta.

5. Maknite s vatre i dodajte plavi sir i perišin. Začinite po ukusu. Servirajte toplo.

familystylefood

Foto/izvor: @familystylefood Instagram

brza jela, njoki, šampinjoni

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.