Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Priznanje studiju 3LHD

Dvorana u Balama među 10 najboljih u istočnoj Europi

Dvorana u Balama među 10 najboljih u istočnoj Europi
Dvorana u Balama među 10 najboljih u istočnoj Europi
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2011. u 19:09 2011-01-28T19:09:40+01:00

Zakout piše da je inspiracija za tu građevinu bila tradicionalna kamena kućica (kažun) u kojoj su pastiri nalazili zaklon od vrućine i zime. 

ZAGREB – Športsku dvoranu u Balama uvrstio je arhitekt Adel Zakout među deset najboljih građevina u istočnoj Europi, ocijenivši da je to sjajan primjer građevine koja ne kopira arhitektonsku baštinu, već se njome nadahnjuje.
Adel Zakout, direktor internetske stranice OpenBuildings.com koja donosi pregled arhitekture diljem svijeta, a za američki Huffington Post – jedan od najvećih i najposjećenijih news portala na svijetu – priredio je svoj izbor najboljih zgrada u istočnoj Europi, od Slovenije do Bugarske. 

Među najomiljenija arhitektonska rješenja u regiji Zakout je uvrstio i športsku dvoranu u Balama, priopćio je danas »Glas Ladonje«.Zakout piše da je inspiracija za tu građevinu bila tradicionalna kamena kućica (kažun) u kojoj su pastiri nalazili zaklon od vrućine i zime. 

U priopćenju se podsjeća da je Baljanska dvorana osvojila prvu nagradu u kategoriji športskih objekata na prvom Svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni 2008.

Tada su za tu uglednu nagradu konkurirale građevine poput arene Wembleyja u Londonu, olimpijskoga bazena Watercubea i Teniskog centra u Pekingu. Dvorana je dobila još jedno veliko priznanje – broncu na IAKS/IOC Awardu 2009. u Koelnu. 

Dvoranu u Balama projektirao je zagrebački projektni studio 3LHD. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija