Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
14. prosinca 2018.
"Comfort food"

Chilli pečena bundeva s javorovim sirupom, orasima i feta sirom savršen je jesenski obrok

Foto: recipetineats.com
Foto: recipetineats.com
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2018. u 12:40 2018-09-12T12:40:09+02:00

Isprobajte ovaj prekrasan jesenski recept koji će probuditi sva vaša osjetila

Pronašli smo novi način pripreme bundeve koji će vas oduševiti svojim okusima. Karamelizirana bundeva u kombinaciji sa chilli začinom probudit će sva vaša osjetila. A za potpuni užitak razbacajte malo feta sira i nasjeckanih oraha- i jesen može početi

Sastojci:

1 kg bundeve po izboru

2 crvena luka, nasjeckana na kolutiće

¼ šalice grubo nasjeckanih oraha

3 žlice javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera

3 žlice maslinovog ulja

1 žlica chilli začina ili po ukusu (okus će biti blaži kad se prepeku)

½ žličice soli

Prstohvat crnog papra

Dodaci (opcionalno):

¼ šalice feta sira

svježa čili papričica, tanko nasjeckana

peršin, sitno nasjeckan

Priprema:

1.Pećnicu zagrijte na 200°C.

2.Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice veličine 2.5 cm. Odvojite sjemenke i isperite vodom pa stavite sa strane.

3.Na veliki pladanj za pečenje stavite kockice bundeve, sjemenke, orahe, i luk. Poškropite maslinovim uljem i javorovim sirupom i sve dobro promiješajte kako bi se ujednačeno ispeklo.

4.Bundevu začinite chilli začinom, solju i paprom.

5.Pecite 25 minuta ili dok bundeva ne dobije smeđu boju. Promiješajte nakon 15 minuta pečenja.

6.Izvadite iz pećnice, prekrijte feta sirom, svježom čili papričicom i peršinom.

2

Maple-Roasted-Pumpkin-Chili-Feta_680px_close-up

Maple-Roasted-Pumpkin-Chili-Feta_680px_MAIN

Izvor: recipetineats.com

Foto: recipetineats.com

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka