Još 812 mrtvih

Više od 100.000 Talijana oboljelo od koronavirusa, konačno stigle i dvije dobre vijesti

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

Oporavilo se 14.620 zaraženih, njih 1.590 više nego jučer. Najveći je to broj ozdravljenja u 24 sata od početka epidemije. U usporedbi, jučer je ozdravilo 646 Talijana



Više od 100.000 ljudi u Italiji oboljelo je od koronavirusa: ukupan broj zaraženih, uključujući i žrtve i one koji su se već izliječili, s današnjim je danom narastao na 101.739. Dobra je vijest što se rast novih zaraženih polako usporava.


U zadnja 24 sata registrirano je 1.648 novih oboljelih, u odnosu na jučerašnjih 3.815. Sve u svemu, u Italiji je trenutno 75.528 pozitivnih na koronavirus.


Nažalost, broj umrlih od bolesti Covid-19 i dalje raste: u posljednja 24 sata koronavirus je ubio 812 ljudi, u odnosu na jučerašnjih 756. Ukupan broj smrti od pandemije u Italij time je narastao na 11.591.




Oporavilo se 14.620 zaraženih, njih 1.590 više nego jučer. Najveći je to broj ozdravljenja u 24 sata od početka epidemije. U usporedbi, jučer je ozdravilo 646 Talijana.


Podatke je priopćila talijanska Civilna zaštita, na uobičajenoj konferenciji za novinare kojom Talijane svakog popodneva informiraju o novim ažuriranim podacima o epidemiji koronavirusa.


Angelo Borelli, šef talijanske Civilne zaštite, izjavio je kako će on Talijani koji krše mjere samoizolacije kazneno odgovarati.


– Ne smiju to činiti, samo riskiraju zaraziti sunarodnjake. Svatko od nas mora se pridržavati ovih mjera. Moramo slijediti upute, ostati kod kuće i izlaziti samo zbog nužnih stvari. Samo poštovanjem ovih mjera uspjet ćemo pobijediti virus, što je prije moguće, rekao je Borelli.


Franco Locatelli, šef vijeća za zdravstvo, rekao je kako novi podaci govore o padu novozaraženih i sugeriraju da mjere djeluju, no kako bi za konačnu potvrdu ipak u obzir trebalo uzeti veći vemenski period.


– Broj novozaraženih pada, a broj onih koji trebaju biti hospitalizirani na intenzivnoj njezi više nije tako izražen kao prošlog tjedna, rekao je Locatteli.


Osvrnuo se i na podatke o Lombardiji: “Na području Lodija i Bergama znatno je pao broj hitnih poziva pacijenata kojima je potreban respirator. U usporedbi s datumima 14. i 15. ožujka broj interevencija se prepolovio. To nam potvrđuje kako su poduzete mjere izolacije, koliko god utjecale na slobodu pojedinca, imale vrlo važan učinak. Ne smijemo sad iznevjeriti sve one koji se bore za naše zdravlje”.