Kaos

Veganka se pohvalila da je ‘spasila’ 16 zečeva s farme, u smrt poslala njih skoro stotinu

P. N.

Foto Screenshot Instagram

Foto Screenshot Instagram

Iza sebe je ostavila mnoge male zečeve bez majki, ali i mnoštvo ozlijeđenih životinjica.



Prošlog je tjedna naslovnice portala zauzela veganska aktivistica iz Barcelone koja se na društvenim mrežama naziva Mythical Mia. Prije tjedan dana je “spasila” šesnaest zečeva s jedne farme, a zatim je tvrdila da je u procesu spašavanja bila napadnuta od strane bijesne gomile.


New York Post prenosi da je u tom istom procesu, nakon spašavanja šesnaest zečeva, gotovo stotinu “beba zečeva” ubijeno.


Pet zečica koje su uskoro trebale na svijet donijeti male zečeve, ubijene su tijekom kaosa koji je uslijedio tog dana. Nekoliko je zečeva završilo sa slomljenom kičmom, prenosi NYP prema izvješćima veterinara.


Određeni broj zečeva koje je Mythical Mia tog dana uzela sa sobom bile si ili trudne ili su davale mlijeko. Njihovo potomstvo uključuje oko 90 malenih zečeva koje su morali eutanazirati nakon što su ih majke “napustile”. Zečice koje su ostale na farmi i preživjele, morale su pobaciti.




Mia je na svom Instagram profilu prošlog tjedna objavila video u kojem je “dokumentirala” kaos koji je nastao iz ideje o spašavanju zečeva.


“Evo što nam se dogodilo, pogledajte. Dokumentiram cijelu situaciju. Prekrivena sam krvlju. Ovo su nam farmeri napravili. Pucali su kroz prozor i jurili nas niz cestu. O moj Bože, doslovno sam prekrivena krvlju”, kaže u videu.



“Ovo je šesnaest sretnih zečeva. Mogli smo ih udomiti tek toliko, pa smo ostavili na tisuće majki i beba. Oni će biti zatočeni u tim kavezima čitav život, a jedini bijeg im je prijevoz do klaonice gdje ih ubijaju zbog mesa i krzna. Zečevi poput ovih se zlostavljaju zbog testiranja na životinjama i čitav život muče prije nego li i njih ne ubiju. Redovno ih se drži kao da su ljubimci, često u osamljenim prostorijama i bez odgovarajućih uvjeta gdje pate od dosade i mnogih zdravstvenih problema”, pričala je Mia.