Crni dim

UŽAS U ŠVICARSKOM TUNELU Potpuno izgorio autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce

Hina

Foto screenshot YouTube Dalmatinski portal

Foto screenshot YouTube Dalmatinski portal

Najvjerojatnije je prvo planula guma, a potom se požar počeo širiti izvana, a tunel je ubrzo bio pun gustog crnog dima, dok je autobus u potpunosti izgorio



U tunelu u Švicarskoj došlo je do požara na autobusu u kojemu su se nalazili splitski srednjoškolci, javlja Dalmatinski portal.


Požar je izbio oko 14 sati u tunelu blizu granice s Italijom. 



Prema informacijama kojima Dalmatinski portal raspolaže, najvjerojatnije je prvo planula guma, a potom se požar počeo širiti izvana.  U busu je nastala strka, svi su pobjegli vani, većina i bez stvari i dokumenata, a tunel je ubrzo bio pun gustog crnog dima, dok je autobus u potpunosti izgorio. 




Nasreću, nitko nije ozlijeđen.


Autobus sa srednjoškolcima iz Splita u subotu poslijepodne zapalio se u tunelu u Švicarskoj, no iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od voditelja puta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je Hini voditelj puta Gordan Drašinac. Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika.Autobus je u cijelosti izgorio, a od vatre je spašeno 80-ak posto prtljage, kazao je Drašinac. Kazao je da su švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.Srednjoškolci su se vraćali u Hrvatsku sa zabavno-skijaškog programa koji je trajao od 4. siječnja, objavili su hrvatski lokalni mediji pozivajući se na roditelje putnika.U autobus su bili splitski učenici iz MIOC-a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP). MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.Autobus se zapalio oko 13,10 sati u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.

Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta velika koja će biti poznata nakon što se istragom utvrdi šteta na infrastrukturi.