Pada i prodaja

U strahu od virusa: Apple zatvara trgovine po Kini, a zaposlenike ograničava na “kritična putovanja”

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Cook je potvrdio i da su stavljene različite mjere sigurnosti glede putovanja.



Iako postoje izvješća o tome da bi virus mogao direktno utjecati na Appleovu mogućnost da kompletira narudžbe iPhonea, njihov se izvršni direktor fokusirao na nešto drugo. U utorak je izjavio da su prioritet zdravlje i sigurnost zaposlenika koji rade u kineskim trgovinama, prenosi Mashable.


Cook nije išao u detalje o potencijalnim problemima u proizvodnji, ali je potvrdio da Apple donira sredstva različitim skupinama u zaraženim područjima u pokušajima zadržavanja virusa. Kompanija blisko surađuje i sa članovima vlastitog tima na osiguranju dobrobiti svih u zaraženim područjima. 


Cook je potvrdio i da su stavljene različite mjere sigurnosti glede putovanja. Od prošlog tjedna, Appleovi zaposlenici su ograničeni na “kritična poslovna putovanja”. Dodatno, Apple svojim zaposlenicima u Wuhanu osigurava pakete pomoći, iako nije jasno što se točno u njima nalazi. 




Apple je donio odluku i o zatvaranju jedne prodavaonice u Kini. Na ostalim su lokacijama skratili radne sate, provjeravajući zdravlje svojih zaposlenika i osiguravajući da trgovine budu čiste.


Iz kompanije potvrđuju da su im diljem Kine brojke iz prodaje niske. Ne samo da ljudi ostaju u kućama u pokušaju da se zaštite od brutalnog virusa, već je ulogu odigrala i Lunarna nova godina zbog koje su dobavljači kasnije započeli s ponovnim otvaranjem tvornica, prenosi Mashable.