Happy Brexit Day

U Norwichu osvanuo plakat pun mržnje: “Nećemo tolerirati ljude koji ne pričaju engleski”

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Gradsko vijeće je osudilo incident. 

Sky News prenosi da se u Norwichu pojavio zloglasni plakat naslova “Sretan dan Brexita”. Kopije plakata su se pojavile na svih petnaest katova stambene zgrade Winchester Tower, a šalju poruku punu mržnje. Papiri su otkriveni nekoliko sati prije no što je Ujedinjeno Kraljevstvo službeno napustilo Europsku Uniju ovoga petka.




Fotografija postera je završila na društvenim mrežama. 


“Sada kada napokon imamo natrag našu divnu državu, osjećamo da je nešto potrebno razjasniti stanovnicima Winchester Towera. U stanovima nećemo tolerirati ljude koji pričaju nekim stranim jezikom, a ne engleskim. Sada smo ponovno naša država i kraljevski engleski jezik je ovdje službeni.


Ako želite razgovarati na materinjem jeziku države iz koje ste došli, savjetujemo vam da se vratite u tu državu i vratite stanove vijeću tako da Britanci mogu živjeti ovdje te da se možemo vratiti u normalu kakva je bila prije nego ste inficirali ovaj divan otok.




Izbor je vrlo jednostavan, poštujte pravilo (vladavinu) većine ili odlazite.


Neće trebati puno prije nego naša vlada implementira pravila koja će Britance staviti na prvo mjesto. Najbolje je da ili evoluirate ili odete.


Neka Bog čuva Kraljicu, njezinu vladu i sve istinske patriote”, stoji na papiru. 


FOTO/Twitter


FOTO/Twitter



Iz Gradskog su vijeća Norwicha na službenom Twitter profilu napisali: “Možda ste vidjeli fotografiju postera koji se pojavio na jednom od naših zgrada. Norwich se ponosi poviješću u kojoj je uvijek bio grad dobrodošlice i nećemo tolerirati ovakvo ponašanje Čim smo postali svjesni incidenta, kontaktirali smo policiju. Ovo shvaćamo vrlo ozbiljno i pozivamo stanovnike da kontaktiraju nas ili policiju ako imaju ikakve bojazni”.


Jedan je od stanovnika u razgovoru za BBC kazao da su posteri ostavljeni na požarnim vratima diljem svih petnaest katova stambenog bloka prije nego ih je kućepazitelj uklonio. 


Član gradskog vijeća Norwicha, Mike Stonard, za Eastern Daily Press kaže: “Apsolutno osuđujem ovaj odvratni poster. Tko god ga je postavio, počinio je zločin iz mržnje, jednostavno. Mnoštvo je ljudi glasalo za Brexit iz različitih razloga, ali siguran sam da ih ne bi puno oprostilo ovakvu stvar”, zaključuje.