Obiteljsko okupljanje

TUŽNA MATURA Ljubav ne poznaje prepreke: Djevojka u togi zagrlila deportiranog oca na granici

Portal Novilist.hr

FOTO/Sarai Ruiz, Facebook

FOTO/Sarai Ruiz, Facebook

Srednjoškolka je iznenadila svog deportiranog oca tako što je prešla granicu u togi nakon primanja svjedodžbe.



Texas – Sarai Ruiz (18) proslavila je kraj svog srednjoškolskog obrazovanja u Teksasu. Tijekom svečanosti dodjele diploma, stajala je uz kolege iz razreda i kraj svoje mame.


Djevojka je rođena u Wisconsinu, gdje je živjela s majkom i ocem. Kada je imala četiri godine, njezin otac Esteban Ruiz je deportiran iz države, prenosi Unilad.


Sarai i njezina majka su nastavile živjeti u Wisconsinu do njezine sedme godine, kada su se preselile u Teksas, a zatim i u Nuevo Laredo (Meksico) da bi čitava obitelj mogla biti zajedno.




Unatoč životu u Meksiku, djevojka je nastavila pohađati školu u Sjedinjenim Državama. Značilo je to da svaki dan prelazi granični most da bi završila obrazovanje.


Esteban nije mogao pohađati maturu svoje kćerke jer mu nije dozvoljen ulazak u državu. Stoga je čekao u Puente de Las Americas da bi joj čestitao, a ona ga je doista iznenadila u svečanoj togi.



Sarai je za NBC objasnila situaciju: „Gledala sam moju mamu dok je ravnatelj držao govor. Nisam mogla ne primijetiti da su ostalima došla oba roditelja, a ne samo mame. Bili su to ili mama i tata, ili mama, tata i djedovi i bake. To me pogodilo, jer sam znala da moj tata ne može biti tu“.


Sarai kaže da je zagrlila tatu i počela plakati. „Osjećala sam da sam ispunila snove moje mame i mog tate, da nađem bolje mogućnosti koje oni nisu imali“.


Sarai je podijelila video na Facebooku, a isti je postao viralan. U opisu je napisala: „Znala sam da me moj tata neće gledati kako primam svjedodžbu, ali htjela sam ga iznenaditi u togi i kapici“.


Prisjetila se i trenutka kad joj je tata rekao da nitko nikada neće razdvojiti njihovu obitelj, a sada kaže da je bio u pravu.


Prošlo je toliko vremena i to je istina – nikada nas ništa neće razdvojiti. Neće nas razdvojiti niti granica, niti most. Čak niti nemogućnost prelaska neće promijeniti činjenicu da smo mi obitelj.“


Sarai planira nastaviti obrazovanje na Sveučilištu Teksas u Austinu.