Četvero ozlijeđenih

‘Sve se dogodilo brzo’: Mladić upao u knjižnicu u New Mexicu i ubio dvije žene

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Načelnik policije Douglas Ford kazao je kako se napadač predao policiji nakon što je zgrada opkoljena ali nije otkrio njegov identitet niti razlog napada. Usmrćene su dvije žene, a ozlijeđene su dvije žene i dva muškarca



Dvije su osobe ubijene a četiri hospitalizirane nakon što je u ponedjeljak mladić počeo pucati u knjižnici u gradu Clovisu u saveznoj državi New Mexico, kazali su lokalni dužnosnici.


Incident se dogodio oko 16 sati po lokalnom vremenu i napadač je uhićen nakon što je policija opkolila zgradu knjižnice.


Ubojstva na tako javnom mjestu predstavljaju tragični udarac gradu u blizini granice s Teksasom, kazao je gradonačelnik David Lansford na konferenciji za novinare. Identitet i dob žrtava nije objavljena. Glasnogovornik bolnice u teksaškom gradu Lubbocku Eric Finley kazao je kako je dvoje pacijenata životno ugroženo.




Stanovnica Clovisa Vanessa Aguirre bila je u knjižnici sa sinom kad je ušao muškarac i počeo pucati u zrak, prenosi list Eastern New Mexico. »Sve se dogodilo tako brzo«, kazala je. »Brzo smo pobjegli. Moja je torba još tamo«.


Načelnik policije Douglas Ford kazao je kako se napadač predao policiji nakon što je zgrada opkoljena ali nije otkrio njegov identitet niti razlog napada. Usmrćene su dvije žene, a ozlijeđene su dvije žene i dva muškarca.


U Clovisu, gradu od 40.000 stanovnika smještena je zrakoplovna baza Cannon.