Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Uhićeni su

Supružnici vegani hranili djecu samo sirovim voćem i povrćem, najmlađi dječačić je umro

Foto Lee County Sheriff's Office
Foto Lee County Sheriff's Office
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2019. u 16:32 2019-11-16T16:32:02+01:00

Supružnici vegani s Floride uhićeni su i osumnjičeni za ubojstvo svog 1,5-godišnjeg sina, koji je umro od gladi i dehidracije. Ryan i Sheila O'Leary hranili su svoju djecu strogom dijetom koja je sadržavala sirovo voće i povrće, zbog čega je preminuli dječačić imao težinu prosječne 7-mjesečne bebe, prenosi Index.

Obdukcija je pokazala da je dječačić umro od posljedica gladovanja, ali i od dehidracije, poremećaja jetre i oticanja udova.

Kada je policija stigla u obiteljsku kuću, vidjeli su dječakovog starijeg brata i sestru, stare tri i pet godina, koji su izgledali krajnje neuhranjeno. Oboje su bili blijedi, a jedno od njih imalo je i crne zube zbog karijesa.

U kući je bilo i najstarije dijete, kćer od 11 godina koja je djelovala zdravije od svoje mlađe braće. Ona je Sheilino dijete iz prošle veze i svaka dva mjeseca posjećuje svog biološkog oca, što je vjerojatno razlog njezine bolje fizičke forme.

Sheila je policiji rekla da najmlađe dijete nije jelo ništa drugo osim njezinog mlijeka u tjednu u kojem je umrlo. Kazala je da maleni nije imao apetit jer su ga boljeli zubi.

Jutro prije smrti imao je problema s disanjem nakon što ga je Shiela minutu dojila. Policiji je priznala da je trebala potražiti medicinsku pomoć za njega, ali umjesto toga ona i Ryan su zaspali.

Dvoje preživjele djece sklonjeno je iz kuće i o njima se brine Dječja služba, dok je njihova starija polusestra otišla živjeti k ocu. Ryan i Sheila predali su se policiji nakon što je 6. studenog otkriven uzrok smrti njihovog sina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.