Slučaj pokušaja čedomorstva potresa Srbiju: Rodila sama u stanu, zatvorila bebu u kesu i bacila je u kontejner

Hina

screenshot StreetView

screenshot StreetView

"U prvom trenutku pomislio sam da je u kontejner upala mačka, jer sam čuo zvukove nalik na stenjanje. Počeo sam micati smeće kako bih je oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se čuo taj zvuk..."



Slučaj pokušaja čedomorstva potresa Beograd i cijelu susjednu državu Srbiju! Naime, tamošnje Viša javno tužiteljstvo naložilo je uhićenje žene stare 33 godine, koja je tek rođenu, vlastitu bebu bacila u kontejner u beogradskom naselju Žarkovo.


Tužiteljstvo joj na teret stavlja “ubojstvo djeteta u pokušaju” te joj je za sada određen pritvor u trajanju od 48 sati, koji će po svemu sudeći biti produžen.


Srbijanski MUP priopćio je da se tridesettrogodišnjakinja u ranim jutarnjim satima porodila u svom stanu, bez nadzora ljekara, a potom bebu stavila u kesu i bacila je u kontejner.




Bebu je u kontejneru pronašao umirovljenik koji je šetao psa, a spašeno dijete odmah je prebačeno u zdravstvenu ustanovu za njegu i liječenje djece.


– U prvom trenutku pomislio sam da je u kontejner upala mačka, jer sam čuo zvukove nalik na stenjanje. Počeo sam micati smeće kako bih je oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se čuo taj zvuk. Otvorio sam i ugledao tek rođenu bebu, koja je još bila krvava, ispričao je umirovljenik srbijanskim medijima.


Rastrojena majka koja je bacila novorođenče policiji je priznala što je učinila, a za ovo nedjelo prijeti joj kazna u trajanju između deset i četrdeset godina zatvora.