Prijatelj ga oplakuje

SLIČAN ZA SLIČNIM TUGUJE: Dodik ucviljen jer je austrijski desničar Strache uništen korupcijskim skandalom

Hina

foto: REUTERS / Dado Ruvić, Leonhard Foeger

foto: REUTERS / Dado Ruvić, Leonhard Foeger

Žaleći za Stracheom čiju je karijeru uništila umiješanost u korupcijski skandal Dodik je novinarima u Banjoj Luci kazao kako ovo vidi kao "namještaljku" i "balkanizaciju europske politike".



BANJA LUKA – Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da mu je žao što je austrijski političar Heinz-Christian Strache podnio ostavku na dužnost zamjenika kancelara i predsjednika Slobodarske stranke (FPOe) te da će nastaviti suradnju sa Slobodarskom strankom.


Žaleći za Stracheom čiju je karijeru uništila umiješanost u korupcijski skandal Dodik je novinarima u Banjoj Luci kazao kako ovo vidi kao “namještaljku” i “balkanizaciju europske politike”.


“Očevidno se radi o namještaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno”, kazao je Dodik koji je prije nepuna dva tjedna u Beču imao vrlo srdačan susret sa Stracheom kada je od njega tražio potporu za blokiranje približavanja BiH NATO-u.




Dodik je s austrijskim desničarima godinama gradio srdačne odnose a prije dvije godine je sve Srbe koji žive u Austriji pozvao da na predsjedničkim izborima glasuju za Norberta Hofera koji je sada nakon Stracheova povlačenja preuzeo vođenje FPO-a.


Dodik je najavio kako će nastaviti suradnju s FPO i nakon skandala koji je kompromitirao tu stranku.


“Nastavit ćemo surađivati s novom strukturom, naši odnosi su uvijek bili dobri. Tko se odlučio da tako moderira odnose u Europi, to ostaje da se vidi. Ja sam sa Stracheom imao odličnu suradnju, a to gdje on sjedi i s kim razgovara, nije moje. Njihova je odgovornost, njihovo pravo, mislim da se radi o balkanizaciji europske političke situacije”, zaključio je Dodik.