Bez optužnice

Ruski oporbenjak Aleksej Navaljni pušten iz pritvora

Hina

Njegova odvjetnica Olga Mikhailova kazala je Reutersu da je njezin klijent pušten bez podizanja optužnice, ali će kasnije morati izići pred sud



MOSKVA Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni pušten je u nedjelju kasno navečer iz pritvora u kojem je završio zbog istupa na prosvjedu u Moskvi na kojem je pozvao na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku.


Njegova odvjetnica Olga Mikhailova kazala je Reutersu da je njezin klijent pušten bez podizanja optužnice, ali će kasnije morati izići pred sud.


Bude li optužen za kršenje zakona o održavanju prosvjeda, mogao bi dobiti do 30 dana zatvora.




Policija ga je privela nedugo nakon što se pojavio na prosvjedu u Moskvi pozivajući na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku za koje tvrdi da će biti namješteni.


Prosvjedi su organizirani i na ruskom dalekom istoku te u Sibiru. Glavne demonstracije sazvane su u Moskvi i u Sankt Peterburgu.


Ranije u nedjelju ruska policija je upala u ured Navaljnog u Moskvi razvalivši vrata metalnom polugom i uhitila njegove suradnike, kazali su njegovi suradnici.


Aleksej Navaljni (41) je 2017. bio tri puta uhićen zbog organiziranja neodobrenih skupova s više desetaka tisuća prosvjednika diljem zemlje.