Potpuno suludi prizori: Zastupnik vladajuće stranke Haitija pucao na prosvjednike, ranio i fotoreportera

Hina

Reuters

Reuters

U pucnjavi je ranjen fotoreporter Associated Pressa Dieu-Nalio Chery. Ozlijeđena mu je čeljust iz koje će se morati vaditi ostatak metka, prenosi njegova novinska agencija, dodavši kako se očekuje njegov oporavak



Zastupnik stranke koja vlada Haitijem u ponedjeljak je pucao na prosvjedu, ranivši fotoreportera u vrijeme dok raste bijes građana zbog nestašica goriva i hrane u toj karipskoj državi.


Senator Jean Marie Ralph Fethiere izašao je iz automobila u blizini parlamenta u prijestolnici Port-au-Prince, nakon što je nekoliko prosvjednika otvorilo vrata njegova vozila, vičući na njega.


Fethiere je potom izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca, pa se gomila oko vozila razbježala. Zastupnik se vratio u automobil koji je odjurio.




U pucnjavi je ranjen fotoreporter Associated Pressa Dieu-Nalio Chery. Ozlijeđena mu je čeljust iz koje će se morati vaditi ostatak metka, prenosi njegova novinska agencija, dodavši kako se očekuje njegov oporavak.


Međunarodni mediji pišu da je ozlijeđen i zaštitar, no nema detalja o njegovom stanju.


Fethiere je za radiostanicu Mega rekao da je djelovao u samoobrani.


Spor između energetskih tvrtki Haitija i SAD-a uzrokovao je nestanke struje i nestašice goriva u toj državi od 11 milijuna stanovnika, što je izazvalo bijes građana prema vladi Jovenela Moisea.


Reuters


Reuters



Ta najsiromašnija država zapadne hemisfere je dugo ovisila o gorivu iz obližnje Venezuele koja joj je jeftinije prodavala benzin, dizel i druge proizvode kroz program Petrocaribe.


No zbog ekonomskih problema u Venezueli taj je program zaustavljen prošle godine, zbog čega se Haiti morao vratiti na međunarodna tržišta nafte, što je podiglo cijene goriva.


Reuters


Reuters



Reuters


Reuters



Reuters


Reuters