Nastavak istrage

Podignute optužnice protiv još dvoje zbog napada u Bruxellesu

Hina

Reuters

Reuters



Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je u utorak da je podignulo optužnicu protiv još dviju osoba u okviru istrage o napadima 22. ožujka u Bruxellesu.


Te su dvije osobe optužene za »sudjelovanje u djelatnosti terorističke skupine, teroristička ubojstva i pokušaj terorističkog ubojstva, u svojstvu počinitelja, sudionika ili pomagača«. Sumnjiči ih se da su povezani s tajnom džihadističkom ćelijom u Bruxellesu.


Samil F., rođen 1984. i Ibrahim F., rođen 1988. »povezani su s unajmljivanjem stana u ulici Casernes u Etterbeeku«, bruxelleskoj općini, piše u obrazloženju tužiteljstva.




U subotu poslijepodne izvršen je pretres stana na toj adresi u velikoj operaciji u kojoj je sudjelovao velik broj redarstvenika. Rezultat operacije je ipak »negativan«, navodi se u ranijem priopćenju tužiteljstva.


Kako navodi mreža RTBF, iz tog je skrovišta je 22. ožujka Kalid El Bakravi, bombaš samoubojica, pošao u napad na postaji podzemne željeznice Maelbeek, zajedno s Osamom Krayemom koji je uhićen i optužen krajem prošlog tjedna.


»Istraga se aktivno nastavlja, danju i noću«, istaknulo je tužiteljstvo u priopćenju u utorak.