Slučaj osuđenog Fernanda Karadime

Papa prima petoricu svećenika koji su bili žrtve čileanskog svećenika-pedofila

Hina

Reuters

Reuters

»Svrha susreta na koji je pozvao papa Franjo je bolje se upoznati s događajima što ih je proživio dio vjernika i čileanskih svećenika«, dodaje se u priopćenju



VATIKAN Papa Franjo u subotu poslijepodne prima petoricu čileanskih svećenika koji su bili žrtve jednog drugog čileanskog svećenika, mons. Fernanda Karadime, priopćila je Sveta Stolica.


»U 16,00 sati po mjesnom i po srednjoeuropskom vremenu, Sveti Otac slavi euharistiju sa skupinom čileanskih svećenika koji su dobili poziv da od petka borave u Domu svete Marte (Papina rezidencija) gdje će se održati planirani susreti«, navodi se u priopćenju Svete Stolice.


»Svrha susreta na koji je pozvao papa Franjo je bolje se upoznati s događajima što ih je proživio dio vjernika i čileanskih svećenika«, dodaje se u priopćenju.




»Uz pomoć te petorice svećenika Papa će nastojati pronaći rješenje za unutarnji raskol u zajednici. To će omogućiti početak obnove veze vjernika i njihovih pastira na zdravim temeljima kada jednom svi postanu svjesni svoje vlastite ranjenosti«, dodaje Sveta Stolica.


Prije deset dana Vatikan je kazao da tim novim susretom papa Franjo želi pokazati svoju blizinu svećenicima koji su bili žrtve, pratiti ih u njihovoj boli i saslušati ih.


Papa je prije nekoliko tjedana primio trojicu muškaraca koji su bili žrtve mons. Karadime.


Potonjeg je vatikanski sud osudio 2011. nakon čega se morao povući i provoditi pokornički život.