Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Italija do Tokija

POLITIČAR IZ TRSTA SANJA ITALIJU DO SPLITA: Za Dan Republike zabavio se crtajući nove talijanske granice

ILUSTRACIJA: Facebook screenshot
ILUSTRACIJA: Facebook screenshot
Autor:
Objavljeno: 3. lipanj 2019. u 20:20 2019-06-03T20:20:45+02:00

Zabavno je pritom da na svojoj službenoj stranici tršćanski vijećnik već u uvodu piše da je uvijek u potrazi za novom inspiracijom i novim idejama. U ovom slučaju, u idejama i inspiraciji Lorenza Giorgia nema baš ničeg novog. 

Da u talijanskoj politici djeluje i politička struja koja bi Istru i Dalmaciju voljela vidjeti u sastavu Italije - to nije tajna. Na to nas s vremena na vrijeme podsjete talijanski političari, poput, primjerice, predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve fojbi u Bazovici svoj govor garnirao parolom: Živjele talijanska Istra i Dalmacija!

San o talijanskim granicama tamo gdje ih je s Mussolinijem crtao poglavnik Ante Pavelić živi, dakako, i na lokalnim političkim razinama u susjednoj zemlji, što je jučer dao do znanja općinski delegat Trsta Lorenzo Giorgi, iz stranke Forza Italia. Povodom talijanskog Dana Republike, na svom Facebook profilu Giorgi je podijelio ilustraciju koja prikazuje siluetu Italije na državnoj zastavi, s tim što njegova Italija ne završava između Kopra i Trsta, nego se proteže južnije, preko Istre sve do - Splita. Podijeljenu ilustraciju objavio je Iredentistički pokret Italije. 

Zabavno je pritom da na svojoj službenoj stranici tršćanski vijećnik već u uvodu piše da je uvijek u potrazi za novom inspiracijom i novim idejama. U ovom slučaju, u idejama i inspiraciji Lorenza Giorgia nema baš ničeg novog. Posljednji put kad je ta ideja bila aktualna, priča je završena s Prvom proleterskom divizijom na ulicama Trsta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu