Pretresi širom zemlje

Najveća akcija protiv organiziranog kriminala u povijesti Njemačke: Bande krijumčarile osobe i prisiljavale ih na prostituciju

Hina

Reuters

Reuters

»Stotine žena i muškaraca bile su izložene beskrajnoj pohlepi krijumčara ljudi«, komentirao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer akciju Savezne policije u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9. Ukupno u akciji sudjeluje više od 1500 policajaca



BERLIN Savezna policija u srijedu od ranog jutra vrši pretrese u stanovima i bordelima diljem Njemačke a akcija je uperena protiv bandi koje su iz inozemstva krijumčarile osobe i zatim ih prisiljavale na prostituciju.


Policija je dosad privela preko 100 osoba a govori se o najvećoj akciji protiv organiziranog kriminala u povijesti Savezne policije.


»Stotine žena i muškaraca bile su izložene beskrajnoj pohlepi krijumčara ljudi«, komentirao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer akciju Savezne policije u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9. Ukupno u akciji sudjeluje više od 1500 policajaca.




Glavni osumnjičeni su jedna 59-godišnja Tajlanđanka i njezin 62-godišnji njemački suprug. Njima se, kako je priopćilo tužiteljstvo u Frankfurtu koje je koordiniralo akciju, na teret stavlja da su iz Tajlanda u Njemačku s lažnim vizama dovodili žene i transrodne osobe te ih prisiljavali na prostituciju i pritom oduzimali prihode.


Državljani Tajlanda su uglavnom isprva bili držani u jednom bordelu u Siegenu odakle su kao roba bili slani u bordele diljem Njemačke.


Protiv ukupno 56 osoba je podignuta optužnica zbog krijumčarenja ljudi, prisilne prostitucije, svodništva, krađe i porezne utaje.