Neobična situacija

Na izborima u Nevadi pobijedio – pokojni vlasnik bordela!

Hina

Reuters

Reuters



Birači maloga ruralnog okruga u Nevadi, tradicionalno simpatizeri republikanaca, na jučerašnjim su izborima pobjedu dali kandidatu koji više nije među živima, ali je za života bio optužen za silovanje. No to nije sve. Pokojni Dennis Hof bio je vlasnik nekoliko bordela.


Hof, koji je mrtav pronađen prošlog mjeseca, dobio je potporu 63 posto birača u svojoj izbornoj jedinci za skupštinu Nevade.


Pošto su glasački listići u trenutku njegove smrti već bili otisnuti, nije ga bilo moguće povući s izbora.




Njegovo zastupničko mjesto se sada smatra upražnjenim pa će posebno povjerenstvo iz te biračke jedinice odrediti nasljednika, piše Las Vegas Review-Journal, a prenosi dpa.


Hofovu kampanju popratili su golemi oglasi na kojima republikanski kandidat obećava ukidanje poreza i zaštitu prava na posjedovanje i nošenje oružja.


Preminuli kandidat sebe je rado opisivao kao »Trumpa iz Pahrumpa« (grada u Nevadi). Američki mediji pišu da su ga dvije bivše zaposlenice optužile za spolno napastovanje i za silovanje o čemu postoji i policijski dosje. Hof je opovrgnuo sve njihove optužbe.


Imućni vlasnik lanca bordela umro je 16. listopada u jednom od njih – »Love Ranchu«. Večer ranije proslavio je 72. rođendan raskošnom zabavom.


Slavlje je nastavio u svojem bordelu s reperom i zvijezdom reality showa Flavor Flavom i bivšim porno glumcem Ronom Jeremyjem, koji ga je idućeg jutra i pronašao mrtvog.


Hof je umro u istome apartmanu »Love Rancha« u kojem se u listopadu 2015. predozirao Lamar Odom, bivša NBA zvijezda i nekadašnji suprug Khloe Kardashian, piše New Yorker. Odom je neko vrijeme bio u komi, no preživio je.