Teroristički napad

Krvoproliće u Kabulu: Eksplodirao traktor nakrcan eksplozivom, sve žrtve redom su – civili. Mještani krive strance

Hina

Reuters

Reuters

»Želimo da odu iz naše četvrti. Ovo nije prvi put da trpimo zbog njih. U svakom napadu na njih ginu naši muškarci, žene i djeca. Ne želimo ih više ovdje«, rekao je za AFP jedan od njih, Abdul Jamil



Najmanje je 16 osoba poginulo, sve odreda civili, a 119 je ranjeno u napadu koji se u ponedjeljak navečer dogodio u Kabulu, rekao je u utorak rano ujutro glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.


»Eksplodirao je traktor nakrcan eksplozivom«, dodao je glasnogovornik Nasrat Rahimi u poruci upućenoj medijima.


Petorica napadača su ubijena a operacije potrage i spašavanja trajale su do 5.00 sati po mjesnom vremenu, rekao je.




Napad za koji su odgovornost preuzeli talibani, dogodio se blizu velikog kompleksa Green Village gdje su humanitarne agencije i međunarodne organizacije.


Dogodio se u vrijeme dok u Kabulu boravi američki izaslanik Zalmay Khalilzad koji s afganistanskim čelnicima razgovara o prijedlogu mirovnog ugovora između Amerikanaca i talibana.


Stanovnici četvrti Qabil Bai u kojoj je Green Village, prosvjedovali su u utorak rano ujutro paleći gume i zaustavljajući promet blizu mjesta eksplozije. Po njihovu mišljenju, stranci su krivi za učestale napade na njihovu četvrt.


»Želimo da odu iz naše četvrti. Ovo nije prvi put da trpimo zbog njih. U svakom napadu na njih ginu naši muškarci, žene i djeca. Ne želimo ih više ovdje«, rekao je za AFP jedan od njih, Abdul Jamil.