Napad na Slavišu Krunića

Kod Banje Luke ubijen poduzetnik, u pucnjavi smrtno stradali tjelohranitelj i napadač Željko Kovačević koji je tražen u RH

Hina

Ilustracija / Nl arhiva

Ilustracija / Nl arhiva

Ubijeni napadač Željko Kovačević ranije je zbog razbojstva bio osuđen na 11 godina zatvora a odslužio je devet i pol godina. Na temelju tjeralice koju je za njim na zahtjev Hrvatske raspisao Interpol Kovačević je bio uhićen u BiH pod optužbom za razbojstvo i pokušaj ubojstva iz 2009. godine, ali ga je sud pustio na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH



BANJA LUKA Poduzetnik iz Banje Luke Slaviša Krunić ubijen je iz zasjede ispred imanja njegove obitelji u okolici tog grada a u pucnjavi su smrtno stradali i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača, potvrdili su u ponedjeljak iz lokalne policije.


Krunića su napadači u nedjelju nešto prije ponoći dočekali pred vikendicom u naselju Glamočani te na njega pucali iz strojnica. Tjelohranitelj koji je bio s njim u vozilu je poginuo a Krunić je zadobio ozljede od kojih je preminuo na putu do bolnice.


U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača a utvrđeno je kako je riječ o Željku Kovačeviću, osobi s većim kriminalnim dosjeom za kojima je tragala i hrvatska policija.




Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u ponedjeljak se u povodu ovog zločina kratko oglasio na Twitteru ustvrdivši kako je to bilo »ubojstvo s potpisom vlasti«, misleći pritom na vlasti u RS.


Slaviša Krunić bio je vlasnik nekoliko tvrtki uključujući zaštitarsku agenciju Sector Security, a ubijeni tjelohranitelj Žarko Pavlović bio je zaposlenik te tvrtke.


Ubijeni napadač Željko Kovačević ranije je zbog razbojstva bio osuđen na 11 godina zatvora a odslužio je devet i pol godina.


Na temelju tjeralice koju je za njim na zahtjev Hrvatske raspisao Interpol Kovačević je bio uhićen u BiH pod optužbom za razbojstvo i pokušaj ubojstva iz 2009. godine, ali ga je sud pustio na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH.


Istragu o napadu i ubojstvu Slaviše Krunića vodi Uprava za organizirani kriminal MUP-a Republike Srpske pod nadzorom entitetskog tužiteljstva.