Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Poruke jasne i sadržajne

Kardinal Ravasi: Isus je bio prvi tviteraš

Kardinal Gianfranco Ravasi / Foto REUTERS
Kardinal Gianfranco Ravasi / Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2013. u 13:08 2013-09-26T13:08:29+02:00

Krist je »koristio tweetove prije svih jer su njegove osnovne poruke bile kraće od 45 znakova poput 'Ljubite jedni druge', kazao je Ravasi

RIM Isus Krist je bio prvi svjetski tviteraš jer su njegove poruke bile jasne i sadržajne, izjavio je u srijedu vatikanski kardinal Gianfranco Ravasi.
Krist je »koristio tweetove prije svih jer su njegove osnovne poruke bile kraće od 45 znakova poput 'Ljubite jedni druge'«, kazao je Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu, odnosno pojednostavljeno vatikanski ministar kulture.
»Djelomično kao i danas na televiziji, Isus je poruke prenosio pričama ili simbolima«, rekao je Ravasi na susretu s urednicima talijanskih vodećih listova.
Ravasi je naglasio potrebu da se svećenstvo koristi modernom računalnom tehnologijom. »Ako svećenik nije zainteresiran za komunikaciju, krši svoju dužnost«, kazao je kardinal.
Vatikan je zadnjih godina pojačao svoju nazočnost na internetu, prvo u pontifikatu Benedikta XVI., a zatim i nakon izbora Franje, koji samo na engleskom jeziku ima tri milijuna pratitelja na Twitteru.
Franjo se, međutim, jednako koristi i tradicionalnim medijima i telefonom izravno razgovara s vjernicima i piše duga pisma medijima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.