Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
10. prosinca 2019.
Učenik ubojica

KRVOPROLIĆE U SAD-u Dvoje mrtvih, 12 ranjenih u pucnjavi u srednjoj školi u Kentuckyju

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2018. u 21:37 2018-01-23T21:37:00+01:00

 Petnaestogodišnji učenik pucao je iz pištolja u srednjoj školi u utorak u zapadnom Kentuckyju te ubio dvoje školskih kolega i ranio 12 drugih prije nego je uhićen, priopćile su vlasti i policija.

Pucnjava u srednjoj školi školi Marshall County u gradu Bentonu u Kentuckyju počela je ujutro oko 8 sati po lokalnom vremenu, prema izjavama guvernera Matta Bevina i državne policije.
Krvoproliće je najnovije oružano nasilje koje je postalo često u školama i sveučilišnim kampusima širom SAD-a u proteklih sedam godina.
Četrnaest učenika pogođeno je u pucnjavi, dvoje je umrlo. Petnaestgodišnja djevojka umrla je na mjestu događaja a petnaestgodišnji mladić proglašen je mrtvim u bolnici, rekao je Bevin na konferenciji za novinare nekoliko sati poslije.

Petero od 12 preživjelih ranjenih učenika prevezeno je u istu bolnicu, a ostalih pet učenika ima ozljede koje nisu od metaka.
Policija je rekla da je nasilje izbilo kad je naoružani petnaestogodišnjak ušao u školu te počeo pucati iz pištolja. Guverner je rekao da je uhićen »na nenasilan način«.
Vlasti zasad ne raspolažu ikakvim drugim detaljima o tom događaju.
Imena učenika nisu objavljena, rekao je Bevin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.