Teroristički napad

ISIL preuzeo odgovornost za napad nožem na vojnike u Bruxellesu

Hina

Reuters

Reuters

Amaq navodi da je izvršitelj tog napada u Bruxellesu vojnik Islamske države koji ga je izvršio kao odgovor na pozive za napadima na zemlje članice koalicije koje, pod vodstvom SAD-a, se bore protiv ISIL-a



KAIRO Islamska država (ISIL) preuzela je odgovornost za napad nožem na dvojicu vojnika u Bruxellesu u petak, izvijestila je u subotu Amaq, propagandna agencija te terorističke organizacije.


Amaq navodi da je izvršitelj tog napada u Bruxellesu vojnik Islamske države koji ga je izvršio kao odgovor na pozive za napadima na zemlje članice koalicije koje, pod vodstvom SAD-a, se bore protiv ISIL-a.


Muškarac koji je upucan u petak navečer nakon što je nožem napao dvojicu vojnika u Bruxellesu je umro, priopćilo je belgijsko savezno tužiteljstvo, dodajući kako smatra ovaj događaj za pokušaj terorističkog ubojstva.




Glasnogovornica saveznog tužiteljstva rekla je kako je muškarac dvaput uzviknuo »Allahu Akbar« (»Bog je velik« na arapskom) tijekom napada. Vojnici su pretrpjeli lakše ozljede.


»Temeljem identiteta koji za sada imamo radi se o 30-godišnjem muškarcu koji nije poznat po terorističkim aktivnostima«, rekla je glasnogovornica tužiteljstva.