Emanuel

Holivudske zvijezde svima kupuju ulaznice: ‘Ovaj dokumentarac morate pogledati’

Portal Novilist.hr

FOTO/YouTube Screenshot

FOTO/YouTube Screenshot

Poznata imena kupuju ulaznice za devet prikazivanja, a dijele ih lokalnim organizacijama i zajednicama, uključujući crkve.



Zvijezde Justin Timberlake, Halle Berry, Charlize Theron, Laverne Cox i LL Cool J kupuju ulaznice za čitava kina povodom prikazivanja dokumentarnom filma „Emanuel“, prenosi Page Six.


Film su producirali Viola Davis i Stephen Curry, a tema je  Dylann Roof.


Radnja prati priču od 17. lipnja 2015. godine, kada je Roff (21) ušetao u ckrvu u Charlestonu i ubio devetero Afroamerikanaca tijekom molitve.




Podsjetimo, Roof je dobio pištolj na poklon za 21. rođendan od svog oca. Napadač je sjedio s vjernicima sat vremena u Afričkoj metodističkoj episkopalnoj crkvi prije nego što je otvorio vatru. Roof je dvije godine kasnije osuđen na smrtnu kaznu, čime je postao prva osoba koja je takvu kaznu dobila zbog zločina iz mržnje.  


Na sudu je izjavio da je osjećao da to mora učiniti, te da to još uvijek osjeća.


Poznata imena kupuju ulaznice za devet prikazivanja koja će se održati u ponedjeljak i srijedu, a dijele ih lokalnim organizacijama i zajednicama, uključujući crkve.


Ladbible prenosi da zvijezde sudjeluju u ovoj akciji jer „osjećaju da je film vrlo važan i da bi ga što više ljudi trebalo pogledati“.


Račune za ulaznice, platit će i Yvette Nicole Brown, Tyrese, Nick Cannon i Martin Lawrence, u različitim gradovima diljem SAD-a.