Zdravstveni karton otkriva

Hitler je imao jedan testis

Hina

Iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od »kriptorhizma s desne strane«, što je termin za stanje u kojem testis nije spušten u mošnju, pišu mediji

BERLIN Iz zdravstvenog kartona Adolfa Hitlera vidljivo je da je imao samo jedan testis, pišu u subotu njemačke novine, što pokazuje da u konačnici ipak ima istine u popularnoj britanskoj rugalici, nastaloj na početku 2. svjetskog rata, koja kaže da nacistički vođa »ima samo jedno jaje«.Dugo se nagađalo o tome da je Hitler imao samo jedan testis, a kružile su priče da je drugi izgubio u bitci na Somi u Prvom svjetskom ratu.

No iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od »kriptorhizma s desne strane«, što je termin za stanje u kojem testis nije spušten u mošnju, pišu mediji.


Godinama se mislilo da liječničke bilješke ne postoje, ali su se pojavile na dražbi 2010. i odmah su ih zaplijenile vlasti.


»Iskusni liječnik odmah je prepoznao o čemu je riječ!«, prenosi najprodavaniji njemački dnevni list Bild izjavu povjesničara Petera Fleischmanna, koji je proučavao Hitlerov zdravstveni karton.Fleischmann nije bio dostupan za komentar.