Posredovanje Djevice Marije

Crkva priznala “čudo”: Invalidna redovnica nakon hodočašća u Lourdes “trenutačno i potpuno izliječena”

Hina

foto Reuters

foto Reuters

Moriau (69) je doživjela neuobičajene osjete i unutarnji glas joj je rekao da skine sve aparate, korzet i udlagu, prema priopćenju biskupije. Istog dana prekinula je sva liječenja



Biskup Beauvaisa je u nedjelju objavio “čudesno” izliječenje teško invalidne francuske redovnice Bernadette Moriau (69) nakon hodočašća u svetište Lourdes 2008. godine, što je 70. “čudo” koje je Crkva priznala u Lourdesu tijekom posljednjih 160 godina.


“Opasno je usuditi se reći da je Bog intervenirao putem čuda u nečijem životu, potpuno sam svjestan činjenice da sam biskup Beauvaisa i da ta vijest odjekuje Crkvom u Francuskoj i u svijetu”, rekao je biskup Jacques Benoit-Gonnin.


Sestra Bernadette Moriau je rođena na sjeveru Francuske 1939. i od 1966. je patila od bolova u kralježnici. Niti nakon četiri operacije nije mogla raditi kao bolničarka niti hodati bez poteškoća.




U srpnju 2008. ta redovnica je sudjelovala u hodočašću u Lourdes, gdje je primila sakrament bolesnima.


Po povratku 11. srpnja 2008. je doživjela neuobičajene osjete i unutarnji glas joj je rekao da skine sve aparate, korzet i udlagu, prema priopćenju biskupije. Istog dana sestra Bernadette je prekinula sva liječenja.


“To naglo, trenutačno i potpuno trajno izliječenje i dalje je neobjašnjivo prema našim sadašnjim znanstvenim spoznajama, pa je monsignor Jacques Benoit-Gonnin proglasio izvanrednim i čudesnim, a božansko obilježje izliječenja sestre Bernadette Moriau je postignuto posredovanjem Djevice Marije”, prema tekstu biskupije.


Lourdes, gdje se Djevica Marija “ukazala” 1858. godine Bernadette Soubiros, postao je jedno od glavnih odredišta katoličkih hodočašća u svijetu s oko četiri milijuna posjetitelja svake godine.