Indonezija

CARINICI OSTALI ZAPREPAŠTENI Rus pokušao prokrijumčariti drogiranog orangutana

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

- Vjerujemo da je krijumčar orangutana nakljukao antialergijskim pilulama, što je životinju uspavalo. Te pilule također smo našli u prtljazi putnika iz Rusije, izvijestili su službenici nadležne državne agencije.



Policajci na Baliju ostali su zatečeni kad su u prtljazi jednog ruskog turista otkrili – drogiranog orangutana.. Ruski turist uhićen je zbog pokušaja krijumčarenja zaštićene životinjske vrste iz Indonezije.


Ruski turist koji je pokušao prokrijumčariti drogiranog orangutana zove se Andrei Zhestkov, a uhićen je jučer u zračnoj luci Denpasar, dok je prolazi sigurnosne provjere želeći se ukrcati na let za Rusiju.


Policajci su posumnjali da nešto krije, a kad su u prtljazi otkrili dvogodišnjeg orangutana ostali su zapanjeni.




– Vjerujemo da je krijumčar orangutana nakljukao antialergijskim pilulama, što je životinju uspavalo. Te pilule također smo našli u prtljazi putnika iz Rusije, izvijestili su službenici nadležne državne agencije.


Rus star 27 godina spakovao je i hranu za bebe, kao i dekicu za orangutana. U njegovoj prtljazi policija je našla i nekoliko živih guštera, koje je također pokušao prokrijumčariti u Rusiju.


Uhićeni Rus rekao je da je orangutana dobio na poklon od prijatelja, drugog ruskog turista, koji je primata kupio za tri tisuće dolara na uličnoj tržnici na Javi. Rekao je da ga je prijatelj uvjerio da može prenijeti orangutana u Rusiju kao kućnog ljubimca.


Kazna s kojom je Rus suočen pet je godina zatvora i sedam tisuća dolara globe.