21 osoba ozlijeđena

Boeing 737 s piste na Floridi otklizao u rijeku: ‘Udarili smo o tlo i odskočili’

Hina

Foto JACKSONVILLE SHERIFF'S OFFICE /via REUTERS

Foto JACKSONVILLE SHERIFF'S OFFICE /via REUTERS



JACKSONVILLE Čarter zrakoplov sa 143 putnika i članova posade otklizao je u petak na Floridi s piste u rijeku St. Johns u gradu Jacksonvilleu dok je pokušavao sletjeti u vojnu bazu tijekom grmljavinskog nevremena i ozlijeđena je 21 osoba.


Policija u Jacksonvilleu objavila je na Twitteru da je 21 osoba prebačena u bolnicu i da su svi u dobrom stanju.


Zrakoplov Boeing 737-800 doletio je iz mornaričke baze u zaljevu Guantanamo na Kubi sa 136 putnika i sedam članova posade i završio je u rijeci na kraju piste u zrakoplovnoj bazi Jacksonville u 21,40 sati, objavio je glasnogovornik te zrakoplovne baze.


»Zrakoplov nije potonuo. Svi u njemu su živi i na broju«, objavila je policija Jacksonvillea na Twitteru uz dvije fotografije na kojima se vidi zrakoplov Miami Air Internationala u plitkoj vodi i čitav.Gradonačelnik Jacksonvillea Lenny Curry na Twitteru je napisao da ga je nazvao američki predsjednik Donald Trump i ponudio mu pomoć.

Putnica Cheryl Bormann kazala je za CNN da je zrakoplov u polasku kasnio četiri sata i da je »dosta tvrdo sletio« praćen grmljavinom i munjama.


»Sletjeli smo, zrakoplov je doslovno udario o tlo i odskočio, bilo je jasno da pilot nema kontrolu nad zrakoplovom, pa je opet odskočio«, rekla je odvjetnica dodajući da je iskustvo bilo zastrašujuće.



Bormann je kazala da su završili u vodi i da nisu znali radi li se o rijeci ili oceanu.


Bormann je opisala kako su iz zrakoplova izašli preko krila i da se osjećalo gorivo koje je teklo u vodu.


Po njezinim riječima većina putnika bila je vezana uz vojsku.


Miami Air International je čarter tvrtka.