Istraga o napadima

Belgija oslobodila osumnjičenog za izravnu povezanost s napadima

Hina

Reuters

Reuters

Muškarac za kojega se vjerovalo da je treći na snimci nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem na kojoj su dva osumnjičena bombaša samoubojice, pušten je u ponedjeljak zbog nedostatka dokaza.  Ured belgijskog saveznog tužitelja je priopćio da je oslobodio Faycala C., dodajući da nema dokaza koji bi opravdali njegovo daljnje zadržavanje. Belgijski mediji identificirali su muškarca kao Faycala Cheffoua



BRUXELLES Muškarac za kojega se vjerovalo da je treći na snimci nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem na kojoj su dva osumnjičena bombaša samoubojice, pušten je u ponedjeljak zbog nedostatka dokaza.


Ured belgijskog saveznog tužitelja je priopćio da je oslobodio Faycala C., dodajući da nema dokaza koji bi opravdali njegovo daljnje zadržavanje.


Belgijski mediji identificirali su muškarca kao Faycala Cheffoua, a izvor blizak istrazi je rekao kako dužnosnici vjeruju da je on muškarac sa snimke.




Faycal Cheffou je uhićen u četvrtak ispred Palače pravde u središtu Bruxellesa, nakon čega se pojavila informacija da je on treći terorist sa snimke, onaj u svjetloj jakni i crnim šeširom na glavi.


Ranije u ponedjeljak policija je uputila apel očevicima priopćivši da pokušava identificirati muškarca sa snimke nadzornih kamera pored kojeg su bila još dvojica za koje se vjeruje da su se raznijeli eksplozivom. Policija je navela da izgleda da je treći čovjek ostavio svoju bombu, koja nije eksplodirala, i pobjegao.


U međuvremenu je belgijska ministrica zdravstva Maggie De Block objavila na Twitteru da je 96 osoba i dalje u bolnici nakon prošlotjednih bombaških napada u Bruxellesu u kojima je ubijeno 35 osoba.


»Devedeset i šest osoba je još uvijek u bolnici: 93 u Belgiji, dvije u Francuskoj i jedna je na putu za SAD«, napisala je De Block.