Zaražena 301 osoba

Beba od 28 tjedana najmlađi korona pacijent u Srbiji

Hina

Reuters

Reuters

"Bebe rijetko oboljevaju, ali u Beogradu je prvi potvrđeni slučaj", piše u utorak beogradski portal telegraf.rs, pozivajući se na izjavu ravnatelja Kliničko-bolničkog centra (KBC) "Dragiša Mišović" Vladimira Đukića



BEOGRAD Beba stara tek 28 tjedana najmlađi je korona pacijent u Srbiji, dok beogradski liječnici upozoravaju kako je apsolutno najbolja preventiva u borbi protiv Covida-19 izolacija i sprečavanje daljeg širenja zaraze.


“Bebe rijetko oboljevaju, ali u Beogradu je prvi potvrđeni slučaj”, piše u utorak beogradski portal telegraf.rs, pozivajući se na izjavu ravnatelja Kliničko-bolničkog centra (KBC) “Dragiša Mišović” Vladimira Đukića.


“Beba stara svega 28 tjedana zaražena je koronavirusom”, rekao je Đukić.




Govoreći o pacijentima koji se liječe u KBC-u “Dragiša Mišović”, prvoj pričuvnoj bolnici nakon popune kapaciteta u Infektivnoj klinici KBC-a Srbija, Đukić je ukazao na činjenicu da ima i dosta mladih. “Mi imamo bebu od 28 tjedana, roditelje – otac i sin, sin i majka, obitelji cijele…Svi su ugroženi. Jedina preventiva je potpuna izolacija”, poručio je.


U Srbiji je u posljednja 24 sata – od ponedjeljka u 15 do utorka u 15 sati – koronavirus potvrđen u još 54 slučaja, pa je ukupan broj zaraženih 301, 17 dana od prvog službeno potvrđenog slučaja.


Prvi slučaj koronaviusa u Srbiji potvrđen je 6. ožujka, a dosad su registrirane tri žrtve zaraze.