Teška nesreća

Avion u Etiopiji sa 157 putnika srušio se brzo nakon polijetanja. Spasilačke službe još traže olupinu

Hina

Reuters

Reuters



NOVO 12.05 U padu etiopskog zrakoplova sa 149 putnika i osam članova posade u nedjelju nema preživjelih, prenijela je etiopska državna televizija. 


»Nema preživjelih na letu na kojemu je bilo putnika iz 33 države«, navela je televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke.Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja.

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u 8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.


Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.




U tijeku je operacija potrage.


U zračnoj luci u Nairobiju mnogi su čekali na informacije.


»Čekamo moju mamu. Nadamo se da je išla drugim letom ili je zakasnila. Ne odgovara na telefonske pozive«, kazala je Wendy Otieno plačući.Robert Mudanda (46) čekao je šogora iz Kanade. »U zračnoj luci nismo nikoga vidjeli iz zrakoplovne tvrtke«, rekao je britanskoj agenciji Reuters tri sata nakon nestanka zrakoplova. »Nitko nam ništa nije rekao, samo tu stojimo i nadamo se najboljem«.»Ured premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, želi izraziti najdublju sućut obiteljima koje su izgubile najbliže u etiopskom zrakoplovu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobi u Keniji«, objavio je na Twitteru ured premijera Abija Ahmeda.

…………..


Etiopski putnički zrakoplov sa 149 putnika i osam članova posade srušio se u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, objavila je zrakoplovna tvrtka.


Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu, objavila je zrakoplovna tvrtka.


Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.


»Ured premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, želi izraziti najdublju sućut obiteljima koje su izgubile najbliže u etiopskom zrakoplovu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobi u Keniji«, objavio je na Twitteru ured premijera Abija Ahmeda.


Zrakoplov je poletio u 8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.