Vijeće Mjesnog odbora

Zlobinjani će 21. listopada ponovno na izbore

Sanja Gašpert

Zlobin ponovno bira članove Vijeća

Zlobin ponovno bira članove Vijeća



ZLOBIN Mještani Zlobina ponovno će na izbore i to već 21. listopada ove godine za kada su, jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća Bakra raspisani izbori za članove Vijeća Mjesnog odbora Zlobin.


Naime, kako piše u obrazloženju odluke, nakon što su 1. srpnja ove godine održani izbori za članove svih sedam vijeća mjesnih odbora na području Grada Bakra, u Bakru, Hreljinu, Kukuljanovu, Krasici, Praputnjaku, Zlobinu i Škrljevu, u zakonskim rokovima održane su konstituirajuće sjednice svih vijeća mjesnih odbora.


Vijeće Mjesnog odbora Zlobin jedino se nije konstuituiralo, odnosno, niti nakon tri održane konstituirajuće sjednice nije izabran predsjednik. S obzirom na navedeno, odlukom bakarskog gradonačelnika Tomislava Klarića, raspisuju se novi izbori za VMO Zlobin.




Podsjetimo, jedini izjednačavajući rezultat na izborima provedenim 1. srpnja zabilježen je upravo u Zlobinu, gdje su i HDZ i koalicija stranaka SDP-HSU-PGS-HSS osvojili po 50 posto glasova birača, pa se, prema zakonu o lokalnim izborima, nije moglo utvrditi koja bi lista dobila mjesto u VMO Zlobin.


Slijedom toga broja članova VMO Zlobin povećan je za jedan i broji ukupno šest članova, odnosno po tri vijećnika iz HDZ-a i koalicije stranaka SDP-HSU-PGS-HSS.


Gradsko izborno povjerenstvo Grada Bakra tijekom izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Zlobin radit će radnim danima od 7.30 do 15.30 sati na adresi Primorje 39/I u Bakru. Informacije na brojeve 051/455-733 ili 455-728, fax 051/455-741.