Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Župan okupio stranke

Živi zid bi referendum protiv LNG-a, većini to nema smisla: 'Već smo se izjasnili protiv'

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2019. u 17:20 2019-02-14T17:20:14+01:00

Većina se međutim složila da referendum ne bi imao smisla ako je već donesena jednoglasna odluka svih političkih opcija u Županijskoj skupštini

RIJEKA Kako je i obećao prije nekoliko mjeseci kad su se vodile oštre političke borbe oko proračuna, župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima političkih stranka zastupljenih u Županijskoj skupštini. I kako je kazao, to je praksa koju će pokušati održavati barem svaka tri mjeseca.

Župan je predstavnike stranaka upoznao s planovima za 2019. godinu, dok je pročelnik za proračun, financije i javnu nabavu Krešimir Parat izvijestio o financijskim okvirima županijskog proračuna. Kako je rekao, Županija je ostvarila pozitivan rezultat kada su prihodi u pitanju.

Dio tih sredstava je namjenski raspoređen, a dio je rezerviran postojećim ugovorima. Parat je podsjetio da je Fond izravnanja na području PGŽ-a u iznosu od 0,6 posto, što je među najmanjim iznosima u Hrvatskoj.

Predstavnik Živog zida Antonio Dražović postavio je pitanje mogućnosti raspisivanja referenduma protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju. Većina se međutim složila da referendum ne bi imao smisla ako je već donesena jednoglasna odluka svih političkih opcija u Županijskoj skupštini.

Sudionike sastanka zanimale su informacije vezane za stanje u 3. maju, te pitanje Marišćine. Župan je izvijestio o zaključcima sastanka s radnicima 3. maja koji su najavili da do 23.veljače očekuju deblokadu računa riječkog škvera jer će u protivnom biti spremni i na različite akcije, pa i građanski neposluh.

Vezano za CZGO Marišćina, župan je najavio sastanak s gradonačelnicima i općinskim načelnicima te direktorima komunalnih društava na temu obveza gradova i općina u gospodarenju otpadom.

02-stranke

Na sastanku su sudjelovali predstavnici HDZ-a, HSS-a, Živog zida, PGS-a, IDS-a, SDP-a i Akcije mladih te zamjenici župana Marina Medarić i Petar Mamula kao i pročelnici Goran Petrc, Krešimir Parat i Branka Ivandić, te tajnik Županije Davor Mihelčić.

U oporbenom HDZ-u su zadovoljni sastankom, kažu kako je razgovor bio konstruktivan i pozdravljaju ovakvu praksu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu