Karneval

Zbog Maškaranog Pehina danas na snazi poseban prometni režim. Ovo su obilazni pravci

Ljiljana Hlača

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Zbog manifestacije Maškarani Pehlin danas od 10 do 14 sati bit će na snazi poseban prometni režim, obavijest je Gradskog prometnog centra. Naime, promet na dionici ceste Turkovo – Pehlin (od kućnog broja 40 u Ulici Turkovo pa do kućnog broja 4), zatim u Ulici Mihovilići i Ulici Baretićevo bit će zabranjen. Lokalni promet odvijat će se u dogovoru s policijom koja će se nalaziti na predmetnim lokacijama.


Za vrijeme trajanja zabrane prometovanja na dionici ceste Turkovo – Pehlin promet će se odvijati obilaznim pravcem (od čvora Štefani preko čvora Hosti na čvor Rujevicu i dalje u smjeru centra Rijeke Ulicom Antuna Barca). Razdoblju zatvaranja prometa na dionici ceste Turkovo – Pehlin prigradske linije javnog gradskog prijevoznika u smjeru Viškova i Klane (linija broj 20 i linija broj 21) prometovat će privremenim trasama.


Linija 7 prometuje redovnom trasom do stanice Rujevice odakle se uključuje na privremenu trasu (bivša trasa 7a): Vukovarska ulica – Minakovo – Blažićevo – Hosti okretište, u polasku odnosno povratku.




Linije 20 i 21 prometuje redovnom trasom do stanice Vukovarska spomenik odakle se uključuje na privremenu trasu: Vukovarska ulica – Antuna Barca – Antuna Kosića Rika -stadion NK Rijeke – Štefani – Marinići i dalje redovitom trasom, u polasku odnosno povratku.


Okupljanje maškara predviđeno je od 10 sati na okretištu Turkovo. Povorka će krenuti u 11 sati ulicama – Turkovo, Baretićevo, Androv breg, Mihovilići i Pehlin. Predviđeno je da povorka za oko 3 sata stigne do Doma Pehlin, gdje i završava.