Rekonstrukcija

Zatvara se željeznički prijelaz u Krešimirovoj ulici, evo kako će se voziti u idućih mjesec dana

Marinko Glavan



RIJEKA Željezničko-cestovni prijelaz u Krešimirovoj ulici u Rijeci bit će zatvoren zbog rekonstrukcije od 28. lipnja do 28. srpnja ove godine. Za vrijeme trajanja radova promet vozila na tom dijelu Krešimirove odvijat će se isključivo središnjim dvjema prometnim tracima, kroz podvožnjak, dok će dva krajnja prometna traka biti zatvorena u oba smjera. Pješački promet će se odvijati sjevernim nogostupom, dok će južni biti zatvoren.


Za trajanja radova promet vozila i pješaka bit će reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Vozila će već na prilazima pružnom prijelazu, s jedne strane u Adamićevoj, a s druge u Krešimirovoj, biti usmjeravana na središnje prometne trakove. Za pješake će već na južnoj strani Žabice biti postavljen znak zaobilaska, te će biti usmjeravani na autobusni kolodvor, te na sjeverni nogostup u Krešimirovoj. Na samoj lokaciji pružnog prijelaza bit će postavljeni paneli kojima će se pješaci kretati preko pruge, a prema najavama izvođača radova, Pružnih građevina, mogući su i povremeni kraći prekidi pješačkog prometa.


– Konkretno, radit ćemo na održavanju željezničke infrastrukture, odnosno sanaciji pruge u tom dijelu grada i željezničko-cestovnog prijelaza koji je sada u dosta lošem stanju. Radovi se izvode u ljetnim mjesecima zbog manjeg broja pješaka, budući da je riječ o iznimno frekventnom prijelazu, što je najveći problem i prepreka za izvođenje radova u ostatku godine. Cestovni promet je manje problematičan jer postoji podvožnjak u koji će se preusmjeravati sva vozila, rekao je Velimir Kolar iz Pružnih građevina.




Investitor radova je HŽ Infrastruktura, a osim sanacije kolosijeka, bit će obnovljen i prijelaz za vozila, kao i prijelazi za pješake, kako bi se sve dovelo u istu ravninu, čime će i pješački i promet vozilima biti lakši i sigurniji.