Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. ožujka 2020.
Bijeg od potresa

Zagrepčani krenuli na Kvarner, popisuju ih na Kikovici, moraju u samoizolaciju. Krčki most zatvoren

Foto R, BRMALJ
Foto R, BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 22. ožujak 2020. u 13:34 2020-03-22T13:34:00+01:00

Osobama će se izreći mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana i ne smiju u tom periodu napuštati objekt. Njima se izdaje rješenje s kojim može na otoke ili drugu lokaciju na Kvarneru ili Gorskom kotaru

Mnogi su se Zagrepčani kojima su stanovi oštećeni u seriji od tri snažna potresa što su jutros protresla njihov grad uputili prema alternativnom smještaju, kako bi večeras ipak imali krov nad glavom.

Velik broj njih uputio se tako i prema svojim vikendicama na području PGŽ, a policija je obavijestila je da će danas od 13 sati u hangaru na Kikovici imati osiguran prijem i popis svih osoba koje dolaze iz Zagreba, javlja Otok-Krk.org.

Zagrepčani moraju dati svoje podatke, kao i podatke o adresi na kojoj planiraju boraviti. 

4469977

Osobama će se izreći mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana i ne smiju u tom periodu napuštati objekt. Njima se izdaje rješenje s kojim može na otoke ili drugu lokaciju na Kvarneru ili Gorskom kotaru.

4469982

Podsjetimo, s obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, među protuepidemijskim mjerama, državni Stožer Civilne zaštite uveo je i zabranu prelaska preko Krčkog mosta za sve osim onih koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na Krku i susjednim otocima.

4469984

Pijelaz je dopušten djelatnicima zdravstvenih i drugih javnih službi (policija, vatrogasci, oružane snage, lučka kapetanija, pošta, komunalne djelatnosti) i njihovim službenim vozilaima, vozilima opskrbe trgovina na otocima, kao i onima koji su zaposleni na otocima.

Poželjno je da osobe na most dođu s potrebnom potvrdom, a sve kako bi se skratilo vrijeme zadržavanja na mostu zbog provjere.

4469974

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.