Zabava u autobusu

Zabavno-edukativni mobilni kviz »Znaš Rijeku?« za učenike šestih razreda

P. N.

Turističkim autobusom u nova znanja / Snimio Vedran Karuza

Turističkim autobusom u nova znanja / Snimio Vedran Karuza

Kviz traje četiri tjedna, a pitanja o poznavanju Rijeke postavljat će se temeljem onog što će učenici čuti i vidjeti za vožnje turističkim autobusom



Znaš Rijeku? – zabavno je edukativan kviz namijenjen šestim razredima riječkih osnovnih škola, a zamišljen je na jedan posebno zanimljiv, interaktivan način. Naime, umjesto da se sjedi u »dosadnim« učionicama, turistički će autobus voziti razrede kroz grad, a u to vrijeme stručna će osoba animirati djecu pričama iz povijesti Rijeke. Konkretno, bit će riječ o tri povijesne riječke priče koje će itinererom biti usklađene sa samom vožnjom, odnosno odlaskom autobusom na tu lokaciju. Nakon završetka vožnje odlazi se u studio Totalnog FM-a gdje po dva predstavnika razreda sudjeluju u kvizu. Pitanja o gradu postavlja im poznata osoba uz asistenciju voditeljice, a odnosit će se isključivo na ono što će čuti i vidjeti tijekom vožnje autobusom.


Cjelokupno trajanje kviza »Znaš Rijeku?« je četiri tjedna u travnju, a prvi je ogled upravo večeras, u 19 sati na valovima Totalnog radija. Prva se grupa djece – učenici osnovnih škola Kantrida, Zamet i Srdoči, Rijekom prevezla u ponedjeljak tako da ćemo večeras moći čuti što su od novih znanja upili i zapamtili.


Kroz tri tjedna i oglede učenika ukupno devet škola, pobjednici će sudjelovati u velikom finalu koji će se održati četvrtog tjedna trajanja kviza kad je i proglašenje pobjednika.




Ono što ide u red dodatnih zanimljivosti je Nataša Tepša koja nastupa kao animator u autobusu. Tepša inače već deset godina nastupa kao glumica u predstavama za djecu i odrasle. Radi kao redateljica, spisateljica i dramska pedagoginja održavajući dugi niz godina školu glume za djecu i ljetni tečaj glume za djecu. Voditeljica kviza je Lena Stojiljković kojoj će se svaki put pridružiti gost iznenađenja, poznata osoba iz javnog života Rijeke. Kviz je osmišljen i realiziran u suradnji s Gradom Rijekom dok je medijski pokrovitelj Novi list.